BURACZKI Z PAPRYKĄ

5 (167 ocen)

bardzo smaczne buraczki do obiadu

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    6 kg buraków

    6 czerwonych papryk

    6 cebul



    ZALEWA:

    0,5 kg cukru

    1 szklanka octu

    4 łyżki soli
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.
  • 2. Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.
  • 3. Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.
  • 4. Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować