Buraczki z kapustą

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem zwolenniczką zdrowej żywności, więc wykorzystuję własne warzywa. Mają niepowtarzalny smak i są źródłem witamin.

Składniki:

  • ● 2 kg białej kapusty
    ● 2 kg buraczków
    ● 40 dag cebuli
    Zalewa:
    ● 1 szkl. octu
    ● 1 szkl. wody
    ● 1 szkl. cukru
    ● 2 łyżki soli
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, dzielimy
    na części i szatkujemy. Buraki gotujemy, a po wystudzeniu
    ścieramy na tarce. Cebule
    obieramy i kroimy w piórka.
  • 2. Z podanych składników przygotowujemy
    zalewę, zagotowujemy
    i studzimy.
  • 3. Buraczki z kapustą i cebulą
    zalewamy zalewą i odstawiamy
    na ok. 2 godziny. Wkładamy
    do słoików i pasteryzujemy
    15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować