Buraczki z cebulą i jabłkiem

4.5 (161 ocen)

Wspaniałe na anemię, niską odporność, wzdęcia, zaparcia, leczą przeziębienia, a także na kaca.W tej wersji każdemu zasmakują.Polecam.

Składniki:

  • 800 g buraczków (ja kupuję te podłużne)
    1 duża cebula biała
    1 duże, słodkie jabłko
    ¼ łyżeczki soli
    ¼ łyżeczki pieprzu
    1- 2 łyżeczki cukru
    odrobina oleju
    ocet
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki z cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki umyć,włożyć do garnka z wodą i gotować do miękkości.Lekko ciepłe obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko obrać i również zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i pokroić i bardzo drobną kostkę. Buraczki wymieszać z jabłkami i cebulą, doprawić solą, pieprzem, cukrem,olejem i octem. Spróbować i ewentualnie dodać do smaku jeszcze trochę octu albo cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować