BURACZKI NA CIEPŁO

5 (198 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Prosty dodatek do obiadu.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 4 średnie buraczki czerwone
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżka masła
    sok z cytryny
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki wyczyścić, obkroić końce, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości.Przestudzić.
  • 2. Obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Przełożyć do garnka, dodać masło, śmietanę,sok z cytryny i sól do smaku. Chwilę pogotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować