Buraczki marynowane

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Marynuję buraczki i potem robię z nich sałatkę do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • małe buraczki ćwikłowe
    Zalewa:
    7 szklanki wody
    2 łyżki soli
    1 szklanka octu
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki marynowane 1. Małe buraczki umyć i ugotować. Obrać ze skórki i włożyć do słoików.
  • Buraczki marynowane 2. Zagotować zalewę i zalać nią słoiki z buraczkami. Zakręcic słoiki i gotować 15 minut.

Porady

Takie buraczki są doskonałe do sałatki, ale również są pyszne zimą na barszcz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować