Buraczki konserwowe

4.5 (181 ocen)

Buraczki to mój ulubiony dodatek do obiadu.

Składniki:


  • buraczki dowolna ilość
    zalewa
    woda 1,5 l
    ocet 10 % 1 szk
    pieprz ziarenka 10 szt
    ziele angielskie 10 szt
    liść laurowy 4 szt
    cukier 1 łyżka
    sól 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki umyć i ugotować do miękkości.Odcedzić ,zimne obrać z skórki,zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Buraczki przełożyć do słoików. Wodę z przyprawami gotować około 10 min,zdjąć z ognia , dodać ocet i wymieszać.Gorącą zalewą zalać buraczki w słoikach,szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować