Buraczki do słoika

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mają oryginalny smak, pasują prawie do każdego rodzaju mięsa. Warto więc mieć ich większy zapas pod ręką.

Składniki:

  • ● 6 kg buraków
    ● 6 dużych cebul
    ● 2 łyżki soli
    ● 50 dag cukru
    ● 1/2 butelki octu
    ● 10 dag (5 szt.) ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy, odcedzamy
    i odstawiamy, by ostygły.
    Następnie obieramy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Paprykę oczyszczamy
    z nasionek, miąższ mielimy,
    cebule również. Łączymy paprykę
    z cebulą.
  • 3. Zagotowujemy ocet z cukrem
    i solą i wrzątkiem zalewamy
    cebulę. Mieszamy
    z burakami i nakładamy do
    słoiczków. Pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować