BURACZKI DO OBIADU

4.5 (198 ocen)

Proste i smaczne.

Składniki:

  • 4 sztuki podłużnych dużych buraczków
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka oliwy z oliwek
    mała cebulka
    1 łyżka soku z cytryny
    pieprz i sol do smaku
    natka pietruszki do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy w łupinach, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulkę drobniutko siekamy. Ocet balsamiczny mieszamy z oliwą, pieprzem, solą, sokiem z cytryny. Buraczki mieszamy z cebulą i polewamy przygotowanym sosem i ponownie dokładnie mieszamy. Odstawiamy do "przegryzienia się" smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować