BURACZANA Z SOCZEWICĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Bardzo zdrowa zupa z dużą ilością warzyw.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    6 buraków
    2 pietruszki
    4 marchewki
    2 cebule
    biała kapusta (kilka garści)
    6 łyżek soczewicy
    biała część dużego pora
    kawałek selera
    duże kwaśne jabłko
    sól, pieprz, cukier
    400 g jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Buraczana z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą do 3/4 wysokości garnka i zagotrowujemy. W pierwszej kolejności Dodajemy pokrojone na kawałki buraki ( jednego buraka zostawiamy), potem obieramy, kroimy i dodajemy do zupy resztę warzyw. Gdy wszystko się zagotuje wsypujemy soczewicę.Gdy wszystko będzie miękkie, doprawiamy zupę solą, pieprzem, cukrem oraz zahartowanym zupą jogurtem. Zagotowujemy. Na koniec do zupy już zdjętej z ognia wrzucamy startego na drobnej tarce buraka. (nada to jej kolorytu). Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować