Bułki zapiekane z mięsem i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

Wykorzystałam to co miałam w lodówce, mięso z rosołu , ser pleśniowy i czerstwe bułki

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    300 gr mięsa drobiowego gotowanego , np, z rosołu
    100 gr sera pleśniowego
    32 szt pomidorków koktajlowych
    2 łyżki majonezu
    pieprz

Bułki zapiekane z mięsem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przeciąć na pół ,wydrążyć trochę miąższu . Mięso drobiowe pokroić w kostkę , ser rozdrobnić . Wymieszać razem mięso, ser, miąższ z bułek oraz majonez, przyprawić pieprzem i napełnić tym farszem bułeczki.
    Na każdej bułeczce położyć po 4 pomidorki .
    Zapiec w piekarniku około 15 minut w temp 180 st C

Porady

Do farszu można wykorzystać inne składniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy