Bułki faszerowane kiełbasą i papryką

4.5 (185 ocen)

  • 20 min

Szybka ,prosta i pożywna potrawa , takie bułęczki zapiekane w piekarniku zawsze smakują

  • 20 min

Składniki:

  • 4 bułki pełnoziarniste
    2 laski kiełbasy śląskiej
    1 papryka marynowana
    10 dkg sera żółtego ostrego
    Czosnek granulowany
    Oregano suszone
    Szczypiorek
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułki faszerowane kiełbasą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułki nadziewane produkty 1. Bułki przekrawamy na pół , wydrążamy miąższ ze środka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 st C na 5 minut.
    W tym czasie kroimy kiełbasę, paprykę i ser w kostkę . Mieszamy razem, lekko skrapiamy olejem. Doprawiamy czosnkiem i oregano.
  • Bułki nadziewane - przed pieczeniem 2. Farszem napełniamy wydrążone i podpieczone bułeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10 minut, pieczemy w temp 180 st C z termoobiegiem a 200 st C w piekarniku dół –góra.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować