Bułki faszerowane

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od dzieciństwa interesuję się gotowaniem. Talent kulinarny odziedziczyłem po mamie. Chodziłemteż do szkoły gastronomicznej. Gotuję codziennie. Bułeczki faszerowane są szybkie i proste do zrobienia.

Składniki:

  • ● 10 bułek wrocławskich lub kajzerek
    ● 1 koncentrat pomidorowy
    ● 3 średnie cebule
    ● 1 czerwona papryka
    ● 1/2 puszki groszku
    ● 40 dag mortadeli
    ● 10 dag sera żółtego
    ● olej
    ● przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Przystawki

Bułki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ścinamy wierzchy,
    wydrążamy miękisz, bułki smarujemy
    w środku koncentratem
    pomidorowym.
  • 2. Cebule kroimy na cienkie
    półplasterki i smażymy na złoto.
    Mortadelę i paprykę kroimy
    w kostkę i dodajemy do cebuli.
    Przyprawiamy do smaku. Dusimy
    około 15 minut, pod koniec
    dodajemy groszek.
  • Bułki faszerowane 3. Farsz odcedzamy i napełniamy
    nim bułki. Posypujemy startym
    serem i pieczemy w piekarniku
    w temp. 180 °C. Zapiekamy
    ok. 10 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni. Podajemy od
    razu po upieczeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować