Bułki do burgerów

4.5 (151 ocen)

Idealne na hamburgerów

Składniki:

  • Składniki :

    500g mąki,
    3 łyżki oleju,
    1 jajko,
    250 ml mleka,
    30g świeżych drożdży,
    2 łyżki cukru,
    sól,
    50ml ciepłej wody,
    sezam,
    mleko do posmarowania bułeczek.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Burgery

Bułki do burgerów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • burgery 1. Do miski wrzuć drożdże, wsyp cukier oraz 50ml ciepłego mleka. Wymieszaj dokładnie i pozostaw do spienienia się drożdży. Na stolnicę wysp mąkę. Zrób wgłębienie i wlej zaczyn, rozbełtane jajko oraz resztę mleka, wodę i olej. Dodaj sól i wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Podziel ciasto na równe części i uformuj bułeczki. Ponownie pozostaw do wyrośnięcia. Bułeczki posmaruj mlekiem i posyp sezamem. Bułeczki piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować