Bułka rustykalna z boczkiem i jajkiem

2 (1 ocen)

Pyszne i sycące śniadanie lub kolacja.

Składniki:

  • bułka rustykalna lub ciabatta
    3 plastry boczku wędzonego
    jajko
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 cebulka dymka
    sól, pieprz biały
    1 łyżka masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Bułka rustykalna z boczkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek przesmażyć na patelni na rumiano. Na tłuszczu z boczku usmażyć jajko sadzone, doprawić.
    Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem i zrumienić płaską stroną na patelni lub grillu.
    Złożyć kanapkę: do środka włożyć boczek, plasterki dymki, jajko, posypać szczypiorkiem. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Dymka Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

Bułka śniadaniowa z jajkiem po benedyktyńsku

To może cię zainteresować