Bułka francuska z szynką i serem-ekspresowa przekąska

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nazwalam bulke ekspresowa ,bo rzeczywiscie robi sie tak przy okazji parzenia herbaty na wczesny podwieczorek.W naszej kuchni czesto tak jest,ze pozostaja nam resztki szynki,sera,lub innego pozywienia-wykorzystajmy je inaczej.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    3 plastry szynki gotowanej
    4 plasterki sera zoltego
    2 lyzki ketchupu

Bułka francuska z szynką i serem-ekspresowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozkladamy na deske,kladziemy szynke i zolty ser,polewamy ketchupem i zawijamy do srodka tworzac rolade.
  • 2. Rolade ukladamy na blaszke wylozona papierem do pieczenia.
  • 3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 15 min.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy