Bułeczki z otrębów

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

To wersja bułek na słodko – dozwolona jako przekąska w I fazie diety Ducana, ale doskonalesmakują też z pomidorem, ogórkiem i papryką.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 jajka
    po 3 łyżki otrębów pszennych i owsianych
    pastylka słodziku
    łyżeczka proszku do pieczenia
    kostka chudego twarogu
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułeczki z otrębów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułeczki z otrębów 1. Żółtka oddzielamy od białek. Twaróg rozdrabniamy. Dodajemy proszek do pieczenia, otręby, żółtka i słodzik. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
  • Bułeczki z otrębów 2. Masą wypełniamy foremki do muffinek do 3/4 wysokości. Pieczemy 30 minut
    w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować