Bułeczki z nutellą

4.78 (241 ocen)

Najlepsze na drugie śniadanie dla dzieciaczków.

Składniki:

  • Składniki :
    5-5,5 szklanki mąki,
    2 opakowania suchych drożdży, 14g
    1 łyżeczka soli,
    1/2 szklanki cukru,
    2 szklanki ciepłego mleka,
    3 jajka,
    1/2 szklanki oliwy z oliwek ,
    1 jajko do posmarowania,
    nutella.
Wystaw ocenę:

4.78 (241 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery

Bułeczki z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułeczki 1. Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, suche drożdże, cukier i sól. Wymieszaj składniki. Wlej ciepłe mleko, oliwę i wbij jajka. Dokładnie wyrób ciasto i Przykryj ściereczką i odstaw na 40 - 50 minut do wyrośnięcia. Podziel ciasto na części w zależności od wielkości drożdżówek jakie chcemy. Lekko rozpłaszcz ręką, na środku połóż dżem i uformuj bułeczki. Ułóż bułeczki obok siebie w niewielkich odstępach posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut aż bułeczki się ze złocą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować