Bułeczki z brzoskwiniami na ciepło

0 (0 ocen)

Kiedy chcesz rozpieścić nieco kogoś bliskiego

Składniki:

  • 4 małe bułeczki drożdżowe, 2 brzoskwinie, 2 łyżki dżemu brzoskwiniowego, łyżka soku pomarańczowego, 4 kulki lodów śmietankowych

Bułeczki z brzoskwiniami na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik. Odciąć wierzch każdej bułeczki i odłożyć go. Ostrożnie wyjąć miąższ z bułeczek. Do wnętrza zaś powkładać kawałki obranej brzoskwini. Bułeczki i ich odcięte wierzchy kłaść na blasze i piec 8 minut, aż będą gorące i nieco chrupiące. W międzyczasie lekko podgrzać dżem połączony z sokiem pomarańczowym, ciągle mieszając, aż się roztopi. Każdą bułeczkę umieścić na osobnym talerzyku i dodać po kulce lodów śmietankowych. Polać z wierzchu dżemem i nakryć wierzchnią częścią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy