Bułeczki pszenno-kukurydziane.

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Takie bułeczki możemy upiec na kolację lub śniadanie.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • półtorej szklanki mąki pszennej
    półtorej szklanki mąki kukurydzianej
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    1 szklanka mleka
    4 łyżki stopionego masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    płaska łyżeczka soli

    dodatkowo:
    mąka do podsypania
    masło do posmarowania blachy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki pszenno-kukurydziane. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać.
  • 2. Do miski przesiać mąkę pszenną,kukurydzianą i proszek do pieczenia.Dodać roztopione masło,jajka,miód ,sól i mleko.Zagnieść ciasto na posypanej mąką stolnicy.
  • 3. Formować okrągłe bułeczki i układać na blasze posmarowanej masłem.
  • 4. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Z porcji ciasta wychodzi około 12 małych bułeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować