Bułeczki nadziewane

4.5 (155 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne bułeczki na śniadanie, lub jako dodatek do zupy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 280 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło: 150 gramów
    - oliwa/olej: 5 łyżek
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - żółtko jajka (do posmarowania): 1 sztuka
    - ser feta: 1 opakowanie
    - pietruszka zielona: 1 pęczek
    - pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bułki Przystawki Dodatki

Bułeczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta wymieszać i wyrobić. Wstawić do zamrażarki na 30 minut.

  • 2. Ser rodzrobnić w misce, dodać posiekaną pietruszkę, doprawić

  • 3. Po wyjęciu ciasta z lodówki podzielić je na małe części, wielkości śliwki, zrobić wgłębienie w każdej, położyć łyżkę nadzienia. Przykryć ciastem z każdej strony, nadjąc kształt bułki.

  • 4. Ułożyć na blasze, na papierze do pieczenia. Piec 25-30 min w temperaturze 180 stopni.

    UWAGA! Przed posmarowaniem bułek żółtkiem można nożem zrobić małe nacięcia.

    Bułeczki można też wykonać bez nadzienia, smakują równie dobrze na słodko.

  • 5.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować