Bułeczki nadziewane

4.5 (161 ocen)

  • 15 min

Ich zaletą jest to, że robi się je szybko i z użyciem tego co akurat mamy w domu...

  • 15 min

Składniki:

  • 4 kajzerki lub inne okrągłe bułki
    15dkg pieczarek
    pół cebuli
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    1 pętko cienkiej kiełbasy
    ogórek kiszony
    4 plasterki okrągłego sera żółtego lub 2-3 łyżki startego
    koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Przystawki

Bułeczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ścinamy wierzch, wydrążamy środek. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Na odrobinie oleju podduszamy pieczarki, dodajemy cebulkę, solimy, pieprzymy i jeszcze chwilę razem podduszamy; przekładamy do miseczki. Następnie podsmażamy kiełbaskę. Ogórki kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Bułki wewnątrz smarujemy koncentratem i nakładamy do środka farsz pieczarkowy wymieszany z kiełbasą, dodajemy trochę kukurydzy i ogórka kiszonego. Wierzch przykrywamy serem i zapiekamy do momentu jego roztopienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
    Jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiące bułeczki, należy chwilę dłużej podpiec. Podajemy polane ketchupem lub sosem czosnkowym.
    Smacznego

Porady

Jako nadzienie można użyć wszystkiego co lubimy. Ja nieraz dodaję jeszcze paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i podsmażoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować