Bułeczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bułek ścinamy wierzch, wydrążamy środek. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Na odrobinie oleju podduszamy pieczarki, dodajemy cebulkę, solimy, pieprzymy i jeszcze chwilę razem podduszamy; przekładamy do miseczki. Następnie podsmażamy kiełbaskę. Ogórki kroimy w drobną kostkę.
2.Bułki wewnątrz smarujemy koncentratem i nakładamy do środka farsz pieczarkowy wymieszany z kiełbasą, dodajemy trochę kukurydzy i ogórka kiszonego. Wierzch przykrywamy serem i zapiekamy do momentu jego roztopienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiące bułeczki, należy chwilę dłużej podpiec. Podajemy polane ketchupem lub sosem czosnkowym.
Smacznego
Porady
Jako nadzienie można użyć wszystkiego co lubimy. Ja nieraz dodaję jeszcze paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i podsmażoną.
Komentarze