Bułeczki bolognese

4.49 (154 ocen)

Puszyste, miękkie bułeczki z nadzieniem bolognese.Dzieci je uwielbiają !

Składniki:

  • Składniki bułeczki :
    1 szklanka ciepłej wody,
    10g suszonych drożdży,
    1/3 szklanki oleju,
    1 łyżeczka soli,
    1 jajko,
    3 1/2 szklanki mąki,
    jajko do posmarowania,
    tymianek.

    Składniki farsz :
    cebula,
    300g mięsa mielonego,
    1 puszka pomidorów w puszce krojonych,
    sól, pieprz, tymianek,
    2 szklanki bulionu,
    2 łyżki śmietany,
    olej, 1
    00g sera żółtego.
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki Bolognese

Bułeczki bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie bułeczki : Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut.

    Przygotowanie farsz : Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem. Dodaj mięso i smaż. Posyp pieprzem i solą. Dodaj pomidory i bulion. Duś parę minut. Wlej śmietanę i posyp tymiankiem. Pozostaw do ostygnięcia.

    Przygotowanie : Ciasto podziel na części i rozwałkuj. Na środek ciasta ułóż sos bolognese i kawałek żółtego sera. Uformuj bułeczki. Ułóż je obok siebie. Odstaw na 20-30 minut. Posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować