Bukiet z pomidorków

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska z pomidorków, mozzarelli i bazylii. Pięknie prezentuje się na imprezowym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • 10 sztuk pomidorków cherry lub koktajlowych
    10 sztuk mini mozzarelli
    20 sztuk listów świeżej bazylii
    10 sztuk paluszków lub patyki do szaszłyków
    1 łyżka octu balsamicznego
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz

Bukiet z pomidorków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xaou4q 1. Pomidorki, umyć, osuszyć, ściąć wierzch każdego pomidorka i wydrążyć środek.
  • image-1w9qnte 2. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą, szczyptą soli i pieprzem.
    Za pomocą pędzelka natrzeć w środku wcześniej przygotowane pomidorki.
  • image-0hlvgyt 3. Następnie do każdego pomidorka, włożyć po 2 listki bazylii, kulkę mini mozzarelli i nadziać na paluszki lub patyczki do szaszłyków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy