Bukiet warzyw w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min

Warzywa i nuda? Według mnie nie!;) Tanio i smacznie..

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie (ja kupiłam gotowe)
    pół papryki czerwonej
    pół czerwonej cebuli
    średniej wielkości brokuł
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    20 dag sera żółtego
    1 białko
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bukiet warzyw w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od brokuła! Dzielimy go na drobne różyczki, blanszujemy przez ok 7 min w gorącej osolonej wodzie, hartujemy i odcedzamy. Następnie kroimy na kostkę paprykę i lekko obsmażamy ją na odrobinie masła na patelni. Cebulę kroimy na cieniutkie półksiężyce, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Przygotowane składniki układamy na brzegu rozłożonego ciasta francuskiego. układamy kolejno brokuł, paprykę, cebulę, ser żółty. Na wierzch dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 3. Przyszła kolej na zawinięcie! Dokładnie, delikatnie zawijamy cisto jak roladę, układamy zetknięciem końców od spodu. Możemy lekko z góry ponacinać. Malujemy białkiem posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 180 stopni piekarnika na około 30 minut

Porady

"Roladka" super smakuje z sosem czosnkowym. Ja dodałam 10 dag sera, dodaj więcej a będzie to bardziej zwarte;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować