Bukiet sałat z serem i miętą

0 (0 ocen)

Sałatka bardzo lekka, z małym mięsnym akcentem. Idealna na letnią kolację...

Składniki:

  • mieszanka sałat: krucha, lodowa, rukola oraz czerwona,
    150g białego chudego sera,
    250g kabanosów lub kiełbasek frankfurterek,
    pęczek świeżej mięty,
    4 łyżki oliwy z oliwek,
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku,
    sól, pieprz,
    łyżeczka octu jabłkowego,
    ząbek czosnku.

Bukiet sałat z serem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Posypać pokruszonym białym serem oraz pokrojonymi w ukośne kawałki kiełbaskami i miętą. Oliwę zmieszać z octem jabłkowym, tymiankiem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę. Przed podaniem doprawić jeszcze całość świeżo zmieloną solą i pieprzem. Udekorować ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy