1.Odlać pół kubka soku, resztę zagotować z dodatkiem łyżki masła. Do odlanego soku dodać budyń, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka i 3 łyżki cukru; następnie dobrze wymieszać i wlać do gotującego się soku. Zdjąć z ognia i cały czas miksując dodawać galaretkę(miksować, aż do rozpuszczenia się galaretki). Wylać na wyłożoną biszkoptami tortownice.Wyłożyć kolejną warstwę biszkopcików.
2.Odlać pół kubka mleka, resztę zagotować z dodatkiem łyżki masła. Do odlanego mleka dodać budyń, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka i 4 łyżki cukru; następnie dobrze wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Zdjąć z ognia i cały czas miksując dodawać galaretkę (miksować, aż do rozpuszczenia się galaretki). Wylać na warstwę biszkoptów i odstawić do lodówki, aby się schłodziło. Następnie w 0.4 l gotowanej wody rozrobić ostatnią galaretkę, dobrze schłodzić i wylać na ciasto. Odstawić do zastygnięcia do lodówki.
Porady
Należy długo czekać, aby dobrze się schłodził i zastygł.
Komentarze