budyniowo-karmelowe ciacho

0 (0 ocen)

  • Średni

Pyszne ciasto budyniowo karmelowe dobre na każdą okazje.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka: 0.75 szklanki

    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - ocet: 1.5 łyżki

    - mleko: 1 litr

    - śmietan fixa: 3 sztuki

    - budyń śmietankowy: 3 sztuki

    - op. herbatników: 3 sztuki

    - puszka masy krówkowej: 1 sztuka

    - kremówka: 600 mililitrów

    - cukier puder: 2 łyżki

    - garśc wiórków kokosowych: 1 sztuka

Budyniowo-karmelowe ciacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy ze szczypta soli. ciągle ubijając, stopniowo wsypujemy cukier. Proszek do pieczenia roztrzepujemy z żółtkami. Dodajemy ocet i mieszamy. Wlewamy do piany i delikatnie mieszamy. Wlewamy na natłuszczona blachę (25x40 cm). Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.

    2. Budynie gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. wykładamy na biszkopta. Studzimy. Na wierzchu układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy i smarujemy ciastka . Studzimy.

    3.Kremówkę ubijamy z cukrem i smietan-fiksami. Rozkładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.
  • 2. Budynie gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. wykładamy na biszkopta. Studzimy. Na wierzchu układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy i smarujemy ciastka . Studzimy.
  • 3. Kremówkę ubijamy z cukrem i smietan-fiksami. Rozkładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy