Budyniowo-karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, stopniowo wsypujemy cukier. Proszek do pieczenia roztrzepujemy z żółtkami. Dodajemy ocet i mieszamy. Wlewamy do piany i delikatnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy na natłuszczoną blachę (25x40 cm). Pieczemy
30 minut w temperaturze 180 °C. Studzimy.
2.Budynie gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na
biszkopta. Studzimy. Na wierz chu układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy i smarujemy ciastka. Studzimy.
3.Kremówkę ubijamy z cukrem i śmietan-fiksami. Rozkładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wstawiamy do lodówki.
Komentarze