Budyniowo-karmelowe

4.48 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój przyszły mąż zjada ze smakiem wszystko, co ugotuję lub upiekę.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4-5 jajek
    3/4 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1,5 łyżki octu
    sól

    Oraz:
    1 litr mleka
    3 śmietan-fiksy
    3 op. budyniu śmietankowego
    3 op. herbatników
    puszka masy krówkowej
    600 ml kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    garść wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Karmel

Budyniowo-karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, stopniowo wsypujemy cukier. Proszek do pieczenia roztrzepujemy z żółtkami. Dodajemy ocet i mieszamy. Wlewamy do piany i delikatnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy na natłuszczoną blachę (25x40 cm). Pieczemy
    30 minut w temperaturze 180 °C. Studzimy.
  • 2. Budynie gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na
    biszkopta. Studzimy. Na wierz chu układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy i smarujemy ciastka. Studzimy.
  • 3. Kremówkę ubijamy z cukrem i śmietan-fiksami. Rozkładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.
    Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Masa krówkowa

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować