budyniowiec bez pieczenia (z galaretką)

4.29 (250 ocen)

  • 30 min

Latem nie mamy zbyt wiele czasu ani ochoty na długie stanie przy piekarniku dlatego na takie sytuacje doskonałym rozwiązaniem są ciasta bez pieczenia. Najbardziej lubię te na herbatnikach, bo równo się kroją i ładnie wyglądają.

  • 30 min

Składniki:

  • *foremka 23*28 cm
    Składniki:

    300 g herbatników kakaowych
    150 g herbatników maślanych
    1 l mleka
    3 opakowania budyniu waniliowego (120 g )
    5 łyżek cukru
    kostka masła
    puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

4.29 (250 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki Herbaty

Budyniowiec bez pieczenia (z galaretką) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę do pieczenia wyścielić papierem. Na dnie ułożyć połowę herbatników kakaowych. Większą część mleka i masło zagotować. Budynie i cukier rozmieszać w odrobinie mleka i wlać na resztę gotującego się mleka. Gorącą masę podzielić na trzy części i od razu przekładać nią herbatniki tak, aby środkową warstwę stanowiły ciastka maślane. Kiedy całość wystygnie na wierzchu ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

4.5 (145 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto bez pieczenia -   sero-budyniowiec

To może cię zainteresować