Budyniowiec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatne ciasto z nutą kokosową -pyszne-polecam :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 paczek herbatników
    2 galaretki wiśniowe
    1 margaryna
    opakowanie wiórek kokosowych
    śnieżka (ja wolę na mleko)
    1 budyń na 3/4l mleka
    3/4l mleka
    cukier do budyniu

Budyniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i do gorącego wkręcić margaryne . Na blachę rozłożyć herbatniki i polać gorącym bydyniem i przykryc herbatnikami. Odstawić do wystygnięcia.
    Galaretki wykonać wg pzrepisu i wystudzić .Ubić śnieżkę wg przepisu i wlać tężącą galaretkę. Polać ciasto śnieżką połączoną z galaretką i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki.

Porady

Najlepiej ciasto smakuje za kilka godzin gdy wszystko się połączy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy