Budyniowe reniferki

0 (0 ocen)

Słodkie , proste w przygotowaniu ciasteczka dla małych i dużych łasuchów. Ładnie prezentują się na stole i cieszą oko.

Składniki:

  • ( Na ok 12 ciasteczek)
    1 szklanka mąki pszennej
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    3 łyżki oleju
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    olej do wysmarowania foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Desery Biszkopty Budynie

Budyniowe reniferki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Budyniowe reniferki 1. Mąkę łączymy za pomocą trzepaczki lub miksera ze wszystkimi składnikami omijając kakao.
  • Budyniowe reniferki 2. Odlewamy 1/3 białej masy w oddzielny pojemniczek , wsypujemy kakao , mieszamy do połączenia się składników.
  • Budyniowe reniferki 3. Foremki w kształcie reniferów smarujemy cieniutką warstwą oleju .
    W środku foremek końcówką od małej łyżeczki , masą kakaową robimy reniferom uszy , oczy i nosek.
    Wstawiamy foremki na 5 min to piekarnika nagrzanego do 150st.
  • Budyniowe reniferki 4. Po tym czasie zalewamy wnętrza masą białą do 3/4 ich wysokości.
    Pieczemy kolejne 15-20 min. ( do suchego patyczka)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować