Budyniowe placuszki z bananami

5 (199 ocen)

  • 5 min

Pyszne i aromatyczne placuszki dla każdego.

  • 5 min

Składniki:

  • Na osiem placuszków:
    1 szklanka mleka
    około 1,5 szkl mąki pszennej
    1 jajo
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    cukier
    2 banany
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowe placuszki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, mąkę, jajko i budynie mieszamy razem. Jeśli budynie są niesłodzone dodajemy 5-6 łyżek cukru, jeśli zawierają w sobie cukier, wystarczą 2-3 łyżki. Ciasto ma być gęste, ale lekko lejące. Banana obieramy ze skórki, kroimy w talarki i wrzucamy do masy. Wymieszać wszystko razem. Smażyć nieduże placuszki z obu stron na złoto-brązowy kolor. U mnie na patelni smażyłam po dwa placuszki. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować