Budyniowe naleśniki

5 (157 ocen)

  • 15 min

Budyniowe naleśniki – jak dla mnie hit, odkrycie wśród wszystkich moich ostatnich przepisów!

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżki cukru
    2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
    4 łyżki mąki
    200 ml mleka
    200 ml wody gazowanej
    2 łyżki oleju + odrobina do smażenia
    dżem lub nutella
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Budyniowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy dosłownie 15 sekund aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą, nutellą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować