• Budyń z galaretką

    Dodane przez: madzia1423

  • Pyszne kolorowe deserki

  • Składniki

    1 opakowanie budyniu śmietankowego
    0,5 litra mleka
    cukier do smaku
    1 kubek śmietany kremówki 36%
    1 galaretka agrestowa
    1 galaretka truskawkowa
    2 pomarańcza
    0,5kg truskawek
    2 łyżeczki żelatyny

  • Sposób przygotowania

    1.

    1. Budyń ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu, posłodzić i wystudzić. 2. Następnie ugotować galaretki agrestową i truskawkową. 3. Galaretkę agrestową należy rozlać do pucharków i wlożyć do lodówki aż do stęgniecia. 4. Śmietanę kremówkę 36% ubić, do ubitej śmietany dodawać wystudzony budyń oraz wcześniej już obrane i pokrojone w kostkę pomarańcza a następnie włożyć przygotowaną masę do lodówki na około 15min. 5. Gdy już stęgła się nam galaretka agrestowa wkładamy do pucharków schłodzoną masę śmietanowo - budyniową. Na masę wylewamy tężejącą się galaretkę truskawkową i wkładamy pucharki do lodówki. 6. Truskawki blendujemy i dodajemy do niej rozpuszczoną żelatynę w wodzie. 7. Gdy galaretka truskawkowa sie stęgnie wykładamy na nią ostatnią warstwę masy śmietaniowo - budyniowej oraz z blendowane truskawki.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, pomysłowe desery
  • Polecamy:

  • 1 komentarz

Dodane przez: madzia1423

madzia1423 36

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2015-03-26T16:48:47+01:00


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »