Budyń malinowy - domowy

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

deser

  • 30 min

Składniki:


  • 2 szkl malin
    3 szkl mleka
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    pół szkl cukru

Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń malinowy - domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny wsypać do kubka blendera, dodać 2-5 szkl mleka i zmiksować, Przelać na sito i przetrzeć ziarenka, z mlekiem łatwiej się przeciera aniżeli same maliny. Do reszty mleka dodać mąkę i wymieszać.
    Nastawić na ogień maliny z mlekiem i cukrem, tuż przed zagotowaniem dodać mleko z mąką .
    Zagotować, lekko przestudzić, rozlać do pucharków, udekorować malinami i listkiem mięty lub melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować