Budyń kawowy

4.48 (142 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Idealny dla smakoszy kawy

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka 3%
    1 szklanka wrzącej wody+ 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jakobs Vewet
    3 łyżki cukru
    2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    do dekoracji serduszka i szczypta kawy
Wystaw ocenę:

4.48 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zalać wrzątkiem.
    W części mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną.
    Do rondla wlać resztę mleka i zaparzoną kawę.
    Posłodzić do smaku, u mnie 3 łyżki. Zagotować i mieszając wlać mleko z mąką, gotować do chwili zgęstnienia. Wystudzić.
    Udekorować serduszkami z czekolady i oprószyć kawą rozpuszczalną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować