Budyń jabłeczny z Mascarpone

5 (199 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolejna moja improwizacja,budyń wcale nie musi być nudny, trochę dodatków i mamy bardzo smaczny deser. Moje wnuki były zachwycone

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op budyniu smietankowego bez cukru 64 gram na o,75 litra
    1 łyżka cukru waniliowego domowego
    2 łyżki cukru
    4 łyżki musu z jabłek
    3 łyżki Mascarpone
    2 szklanki mleka
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń jabłeczny z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1 szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy
    Pozostałe mleko ze szczyptą soli, wanilią i cukrem zagotować, wlać rozmieszany budyń w mleku, zagotować ciągle mieszając i podgrzewać do momentu zgęstnienia.
    Do gorącego budyniu dodać mus jabłeczny, wymieszać dokładnie, dodać Mascarpone i również dokładnie rozmieszać łyżką.
    Przelać do pucharków i dowolnie udekorować.

Porady

Budyń ze sklepu można zamienić na domowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować