Budyń domowy do mas. Masa budyniowa

4.35 (184 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Domowy budyń idealny do mas budyniowych.

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • NA BUDYń:
    - mleko: 0.5 litra
    - żółtka: 2 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżki
    - cukier: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - masło osełka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.35 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń domowy do mas. masa budyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy pół kubka mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną, żółtka i mieszamy do rozpuszczenia sie składników, resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowy.Gdy mleko z cukrami sie zagotuje wlewamy mieszankę z jajek i mąki i ciagle mieszamy az zgestnieje i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygniecia.
  • 2. Masło rozdrabniamy w półmisku nastepnie dodajemy po łyżce ostygnięty budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Gotowe:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować