Brzoskwińka

0 (0 ocen)

Delikatne i lekkie ciasto z brzoskwiniami.

Składniki:


  • Biszkopt,
    5 szt jajka,
    5 łyżek cukier,
    5 łyżek mąka pszenna,
    łyżeczka proszek do pieczenia,
    Masa brzoskwiniowa,
    1 szt brzoskwinie w puszce,
    2 szt budyń śmietankowy,
    1 l sok pomarańczowy,
    0,5 szkl cukier,
    bita śmietana,
    0,5 l kremówka,
    3-4 łyżki cukier puder,
    2 szt śmietan fix,
    do wyłożenia herbatniki petit bery
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwińka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt; białka ubić z cukrem na sztywno dodać żółtku i ubijać tak długo aż ciasto nie będzie sztywne. Mąkę przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej i mieszając łyżką.Wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem.Piec około 25 min w 160 st.Blacha 25*36 cm. Masa brzoskwiniowa; odlać 1 szklankę soku i w nim wymieszać budynie ,resztę soku zagotować z cukrem wlać rozmieszany budyń,zagotować..Do gorącej masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i gorącą masę wylać na biszkopt. Bita śmietana; zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder ,śmietan fix i całość zmiksować.Wyłożyć na zimną masę brzoskwiniową. Na bitej śmietanie ułożyć herbatniki namoczone w soku z brzoskwiń.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować