Brzoskwiniowy serniczek

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lekki, orzeźwiający,prawie dietetyczny serniczek na zimno

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brzoskwinie: 1 kilogram
    - cukier: 1 szklanka
    - serki brzoskwiniowe np Danio: 3 opakowania
    - cytryna sok: 1 sztuka
    - Żelatyna: 3 łyżki

Brzoskwiniowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskwiniowy serniczek 1. - Z brzoskwiń wyjąć pestki, dwie odłożyć a resztę pokroić.
    - Zagotować 3/4 litra wody z cukrem, dodać brzoskwinie, pogotować ok 10 minut z sokiem z cytryny.
    - Żelatynę zalać 1/2 szklanką zimnej wody.
    - Brzoswkinie zmiksować na gładką masę. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
  • 2. - Formę na babkę posmarować cienko olejem, na dno wyłożyć dwie obrane ze skórki i pokrojone brzoskwinie.
    - Wylać ok 1 szklankę musu brzoskwiniwego. Wstawić formę do zamrażarki aby mus częściowo stężał.
  • 3. - Do reszty przestudzonego musu dodać serki brzoskwiniowe i dokładnie wymieszać.
    - Masę serowo-brzoskwiniową wylać na lekko stężały mus brzoskwiniowy- masy delikatnie się przemieszają.
    - Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy