Brzoskwiniowy puszek

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam to bardzo smaczne, lekkie i łatwe w wykonaniu ciasto z owocami.

Składniki:

  • ● 2 puszki moreli
    ● sok i skórka z 1/2 cytryny
    ● 500 ml soku brzoskwiniowego
    ● 4 paczki herbatników
    ● 20 dag cukru pudru
    ● 9 żółtek
    ● 3 łyżeczki mleka w proszku
    ● 2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwiniowy puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskwiniowy puszek 1. Sok brzoskwiniowy mieszamy
    z mlekiem w proszku i gotujemy
    z cukrem pudrem. Żółtka
    ubijamy i energicznie mieszając,
    stopniowo wlewamy gorący
    sok. Dodajemy łyżkę rozpuszczonej
    żelatyny, mieszamy.
  • 2. Prostokątną formę wykładamy
    folią. Układamy 1/2 herbatników
    i wylewamy masę. Odstawiamy,
    by zastygła.
  • 3. Część moreli miksujemy z 1/2
    zalewy. Mieszamy z sokiem
    i skórką z cytryny, łyżką rozpuszczonej
    żelatyny i pozostałymi
    owocami. Wylewamy na masę,
    odstawiamy, aż stężeje. Przykrywamy
    herbatnikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować