Brzoskwiniowy chłodnik

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Danie lekkie i sycące.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - brzoskwinie świeże: 2 sztuki
    - jogurt naturalny gęsty: 70 gramów
    - wanilia laska: 1 sztuka
    - mleko*: 0.25 szklanki
    - cukier brązowy,drobny: 1 łyżka
    - świeża mięta gałązka: 4 sztuki
    - przyprawa do jogurtów Fit up: 1 łyżeczka
    - tortilla kukurydziana: 0.5 sztuki

Brzoskwiniowy chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W malutkim rondelku podgrzewamy mleko razem z rozciętą wzdłuż wanilią. Gotujemy na jak najmniejszym ogniu 10 minut. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki po czym blendujemy.
  • 2. Dodajemy ostudzone mleko (wanilię wyjmujemy), jogurt, cukier i przyprawę do jogurtu i wszystko jeszcze raz dokładnie blendujemy.

    Odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.

    Miętę bardzo drobno siekamy i dodajemy do chłodnika i mieszamy.
  • 3. Tortillę kroimy w trójkąty i grillujemy na patelni grillowej.

    Chłodnik podajemy z trójkątami zgrillowanej tortilli i udekorowany jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy