BRZOSKWINIOWE WYDMY

4.5 (143 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybko, smacznie i efektownie, pomysł podpatrzony na blogu, który jest już nieaktywny http://niebieskiemigdaly.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 rolki ciasta francuskiego po 275 gram, kupuję w Biedronce świeże
    2 puszki brzoskwiń, powinno być 12 połówek
    1 jajko
    1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
    cukier kryształ
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Brzoskwiniowe wydmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BRZOSKWINIOWE WYDMY 1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
    Blachę wysłać papierem do pieczenia.
    Brzoskwinie dokładnie osączyć z syropu.
    Rolkę ciasta rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół. Następnie każdą połowę pokroić na 3 części.
    Każdą część ciasta posmarować rozmąconym jajkiem ze śmietaną i oprószyć cukrem kryształem.
    Na środku każdej porcji ułożyć po 1 połówce brzoskwiń.
    Wstawić do na nagrzanego piekarnika na ok 15 minut.
    Po wyjęciu i wystudzeniu popudrować przez sitko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować