Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszonką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Soczyste owoce zapiekane pod chrupiącą kruszonką!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    - brzoskwinie w syropie - 5 szt
    - cukier - 2 łyżki
    - mąka ziemniaczana -1 łyżka
    Kruszonka:
    - mąka pszenna - 100g
    - zimne masło - 50 g
    - cukier - 3 łyżki
    - płatki migdałów - 2 łyżki

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przyrządzenia:


    Naczynie do zapiekania natłuszczamy.

    Pokrojone brzoskwinie mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną.

    Układamy w naczyniu.

    Składniki kruszonki bardzo szybko wyrabiamy palcami.

    Rozkruszamy na wierzch brzoskwiń.

    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C.

    Pieczemy ok.35 min ( do złocistego brązu ).



    Podajemy z lodami lub/+ bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy