Brzoskwiniowa rozkosz. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier, żółtka. Mąkę z proszkiem przesiać przez sito. Dodać do masy jajecznej, wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, Wlać ciasto. Piec 30 min w 180 st. C.
2.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić, wlać galaretkę, wymieszać.
Brzoskwinie odsączyć na sicie.
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody, wystudzić.
3.Biszkopt przeciąć na 2 części, jedną zostawić. Drugą ułożyć w formię, posmarować masą krówkową, poukładać biszkopty. Zalać masą ze śmietanki. Ułożyć brzoskwinie, Zalać galaretką. Przykryć biszkoptami.
Polać czekoladą
Komentarze