Brzoskwiniowa rozkosz.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto pychota, prawdziwa rozkosz. Goście chwalili wygląd i smak.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt
    4 jajka
    pół szklanki cukru
    cukier wanilinowy
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa
    1 galaretka brzoskwiniowa
    250ml śmietany 36%
    3 galaretki kiwi
    3 paczki markizy biszkoptowe
    małą puszkę masy krówkowej
    czekolada gorzka

Brzoskwiniowa rozkosz. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier, żółtka. Mąkę z proszkiem przesiać przez sito. Dodać do masy jajecznej, wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, Wlać ciasto. Piec 30 min w 180 st. C.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić, wlać galaretkę, wymieszać.
    Brzoskwinie odsączyć na sicie.
    Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody, wystudzić.
  • 3. Biszkopt przeciąć na 2 części, jedną zostawić. Drugą ułożyć w formię, posmarować masą krówkową, poukładać biszkopty. Zalać masą ze śmietanki. Ułożyć brzoskwinie, Zalać galaretką. Przykryć biszkoptami.
    Polać czekoladą

Porady

Ciastka rozdzielałam na połowę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy