Brzoskwiniowa pokusa z żelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę obkładamy folią aluminiową i układamy na niej okrągłe biszkopty.
2.Masa brzoskwiniowa:
do garnka wlewamy mleko dodajemy jajka, cukier waniliowy, obie mąki, sok z puszki brzoskwiniowy, wszystko roztrzepać mikserem wstawić na ogień i cały czas mieszając ugotować gęsty budyń, pozostawić do ostygnięcia.
Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem stopniowo dodajemy przestudzony budyń.
3.Masę wylewamy na biszkopty,
4.układamy brzoskwinie z puszki, i wstawiamy do lodówki.
5.Żelki kroimy w drobną kosteczkę.
6.Śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy do niej wcześniej rozpuszczoną w 200 ml ostudzoną galaretkę brzoskwiniową, na koniec dosypujemy kolorowe żelki,
7.i wylewamy na masę brzoskwiniową,
8.dookoła układamy delicje, wstawiamy na 10 minut do lodówki aby masa zastygła.
9.2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1/2 litrze wody studzimy i tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch torcika.
Komentarze