Brzoskwiniowa pokusa

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie może się bez niej obejść żadna rodzinna impreza.

Składniki:

  • 6 jajek
    15 dag cukru
    15 dag maku
    20 dag wiórków kokosowych
    1/2 l mleka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    kostka margaryny
    budyń śmietankowy
    3 łyżki cukru pudru
    2 op. biszkoptów
    puszka brzoskwiń
    100-150 ml wódki
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwiniowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem. Mieszamy z 15 dag wiórków kokosowych, makiem i proszkiem do pieczenia. Wylewamy
    na blachę (ok. 25x37 cm). Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 °C, aż ciasto lekko się zrumieni. Studzimy. Alkohol rozcieńczamy. Skrapiamy ciasto
    i nasączamy biszkopty.
  • 2. Masa: budyń gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Żółtka i margarynę ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, stopniowo dodając budyń. Wkładamy osączone i pokrojone w średnią kostkę brzoskwinie. Delikatnie mieszamy.
  • 3. Masę wykładamy na ciasto. Przykrywamy biszkoptami. Wierzch dekorujemy polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Posypujemy
    pozostałymi wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować