Ciasto brzoskwiniowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, na konie dajemy mąkę pszenną wymieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 minut do suchego patyczka.
Galaretki brzoskwiniowe raz galaretkę truskawkową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Jak galaretki zaczną tężeć to ubijamy śmietany śnieżki z mlekiem, dodajemy tężejące galaretki pomarańczowe.
Brzoskwiniową piankę wykładamy na biszkopt, dajemy chwilę do lodówki, żeby dobrze stężała i zalewamy galaretką truskawkową i znowu dajemy do lodówki.
Porady
Dzieci takie pianki uwielbiają, można dodać jeszcze różne owoce.
Komentarze