Brzoskwiniowa fantazja. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia,dodać żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszać.Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Masa brzoskwiniowa:
brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i razem z syropem przełożyć do garnka i zagotować.Zdjąć z gazu i wsypać galaretkę,wymieszać,aby dokładnie się rozpuściła.Przestudzić i zastygającą wyłożyć na biszkopt.
3.Masa śmietanowa:
żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wodzie i przestudzić.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.Wyłożyć na brzoskwinie.
4.Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać śmietanę kremówkę.Ciasto schłodzić w lodówce.
Komentarze