Brzoskwiniowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Mąki, proszek i kakao razem mieszamy w miseczce. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, a następnie mąki i olej. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 –25 min. w 180 stopniach.
2.MASA JASNA:
Na soku z brzoswkiń (1 szkl.) i cukrze gotujemy budyń, studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Masę układamy na biszkopcie. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, układamy na kremie jasnym.
3.MASA RÓŻOWA:
Cukier mieszamy ze śmietan-fixem, kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek, na końcu cukier i sok. Wykładamy na brzoskwinie.
4.Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szkl. gorącej wody.
Następnie na masie różowej układamy herbatniki, zalewamy tężejącą galaretką.
Komentarze